Dette får du med testament
 • Full oversikt over din arvesituasjon. Se hvem som arver hva etter loven og fordel din friarv slik du selv ønsker.
 • Registrering av forskudd på arv. Unngå konflikter i familien med en oversikt over hvem som har fått hva.
 • Kontroll på dine digitale eiendeler. Bestem hva som skal skje med sosiale medier og innhold som er lagret i skyen.
 • Orden i arveoppgjøret. Velg hvem som skal gjennomføre arveoppgjøret etter deg.
 • Sikker lagring av dokumenter. Ditt signerte testament vil bli trygt lagret. En digital kopi blir tilgjengelig på Min side.
Prøv testament gratis

Betal når du er klar til å fullføre.

kr 2190,-

Tjenesten leveres av Justify AS.

12 måneders abonnement inkludert

Hvis du velger å kjøpe samboerkontrakt, fremtidsfullmakt eller testament får du 12 måneders abonnement på Justify inkludert i prisen. 

Etter det første året er prisen kr 39 per måned. Abonnementet har ingen bindingstid, fornyes etter det første året og løper til det sies opp.

Hva er inkludert?

 • Sikker lagring av dine avtaler
 • Ubegrenset antall oppdateringer
 • Juridisk veiledning og gode råd
 • Varsling ved behov for oppdateringer
 • Advokat som følger opp og kvalitetssikrer dine avtaler
 • Veiledning ved samlivsbrudd, sykdom eller død

Tjenesten er utviklet av Justify AS, og tilbys til Sparebanken Møre sine kunder. Justify AS og søsterselskapet Justify Advokatfirma AS er ansvarlig for tjenesten. 

Vanlige spørsmål om testament

Arveloven har regler om fordeling av verdier og gjeld du etterlater deg. Du har likevel mulighet til å bestemme over enkelte ting i et testament.

Med Justify får du se hvilke muligheter du har i et testament, basert på opplysninger som du legger inn om din familiesituasjon. Du kan registrere deg gratis med BankID, prøve arvesimulatoren og se hvordan din arv vil fordeles. Du har ingen kjøpsforpliktelser og betaler kun dersom du ønsker å ferdigstille ditt testament.

Pliktarv er det dine arvinger har krav på som en minimumsarv når du dør. Friarv er det du kan disponere fritt over i et testament.

Ved å legge inn noen opplysninger om din familiesituasjon hos Justify, kan du enkelt se hva hver av dine arvinger vil ha krav på i pliktarv og hvilken friarv du selv kan disponere over.

Utregningen følger arvelovens regler og tar hensyn til din livssituasjon og angitt formue.

Vår anbefaling er å velge vitner som er venner, kollegaer, naboer eller andre som ikke får en fordel av testamentet.

Kort forklart kan ikke en person være vitne hvis personen selv, ektefellen eller nære slektninger er tilgodesett i testamentet. Dette omfatter slektninger oppover og nedover, som foreldre, besteforeldre, barn og barnets ektefelle, barnebarn og barnebarnets ektefelle osv. En person kan heller ikke være vitne hvis personens søsken eller svoger/svigerinne er tilgodesett i testamentet.

Hvis samboeren til en person er tilgodesett i testamentet, bør personen ikke være vitne. Det samme gjelder hvis samboeren til noen av slektningene nevnt ovenfor er tilgodesett i testamentet. 

En person kan heller ikke være vitne hvis testamentet tilgodeser et selskap, organisasjon, forening, stiftelse eller offentlig institusjon hvor personen er ansatt eller har styreverv. Dette gjelder også personer med verv i organ med samme funksjon som et styre.

Det anbefales ikke at arvinger etter loven er vitner.

En person kan være vitne hvis personen er oppnevnt som testamentsfullbyrder, så lenge personen kan være vitne etter reglene som ellers er nevnt her.

Ved spørsmål, send oss en melding via Min side eller ta kontakt med på chat.

Etter at du har signert og returnert testamentet til oss, vil vi oppbevare originalen i et låst og brannsikkert skap, samt gjøre tilgjengelig en digital kopi som du kan finne ved å logge inn på Min side.

Du kan når som helst se ditt testament på Min side. Derfra kan du enkelt gjøre endringer og tilpasninger i testamentet. Dersom endringene du gjør krever ny signatur, vil vi sende deg en ny dokumentpakke for signering. Denne returneres til oss i en ferdigfrankert returkonvolutt.

Du kan endre, legge til eller fjerne detaljer uten ekstra kostnad i ett år fra du kjøper tjenesten. Ny kvalitetssikring av advokat og eventuell utsendelse av nye dokumenter er inkludert.

Om du ønsker å oppdatere testamentet etter det første året, kan du aktivere en ny periode med mulighet for å gjøre endringer for kr 590. Du vil da få mulighet til å gjøre endringer i alle dine tjenester i ett år.

Justify er integrert mot registrerte dødsfall i folkeregisteret. Når en av våre kunder faller fra, vil vi varsle de etterlatte. Alle som har testament hos Justify kan være trygg på at testamentet vil bli utlevert til den eller de som er satt til å håndtere arveoppgjøret.

Vi hjelper deg gjerne

Trenger du råd eller ønsker mer info om våre tjenester? Vi hjelper vi deg å finne de beste løsningene for deg og din familie.
icon Telefon 70 11 30 00
icon Chat (Åpent hverdager 08.00-20.00)
icon Ring meg (Åpent hverdager 08.00-20.00)